Menu

Hoog niveau van Heren3, maar geen punten

Op maandag 18 maart stond voor Xanthos Heren 3 de uitwedstrijd tegen Gemini Heren 4 op het programma. In de eerdere onderlinge confrontatie dit seizoen had Xanthos geen schijn van kans (0-4 thuisnederlaag), dus van onderschatting was absoluut geen sprake.

Xanthos begon scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. De servicepass werd direct goed verzorgd, waardoor spelverdeler Erik den Hartog de diverse aanvallers beurtelings kon bedienen. Door het midden kwam het meeste gevaar van Xanthos, dankzij de aanvallers Peter Evers en Arno Weijs. Gemini was echter niet onder de indruk, nam al snel afstand en trok de 1e set met 25-16 naar zich toe.

Aan het begin van de 2e set startte de hoofdaanvaller van Gemini op de bank. Xanthos profiteerde direct met een snelle voorsprong van 7-2. Met name dankzij de sterke verdediging achterin door Rick Haeften en de uitgekiende aanvallen op buiten door Rob de Kat, lukte het Gemini niet bij te blijven. Voor hun coach was dat het teken om de hoofdaanvaller alsnog in te brengen. Binnen de kortste keren kwam Gemini langszij en vervolgens stuwden beide teams elkaar op naar een heel hoog niveau. Xanthos had de setwinst binnen handbereik, maar Gemini trok met 27-25 aan het langste eind.

De 3e set ging verder waar de 2e set was gestopt. Xanthos voelde dat er die avond minimaal één set te halen was. Wat volgde was misschien wel de beste set van Heren 3 van dit seizoen. Aan het net werden veel directe punten gescoord en achterin werd iedere bal met veel passie en inzet verdedigd. Vooral buitenaanvaller Leon van Gorsel was deze set ongekend op dreef, zowel aanvallend als verdedigend. Ook nu was de setwinst in zicht, maar de kwaliteit van Gemini gaf uiteindelijk toch de doorslag: 25-23.

In het begin van de 4e set liep Gemini direct uit. Ondanks enkele blokkeeracties van middenaanvaller Ronald van Osch en een goede opslagserie van diagonaalspeler Nico de Kat, werd al snel duidelijk dat bij Xanthos de puf eruit was. Deze set duurde dan ook niet lang en Gemini won eenvoudig met 25-12.

Ondanks de 4-0 nederlaag kan Xanthos terugkijken op een prima wedstrijd tegen een uitstekende tegenstander. De volgende wedstrijd van Heren 3 is op 2 april om 21:15u, thuis tegen de koploper Invicta Heren 1.