Menu

Xanthos naar kwartfinales bekertoernooi

De heren van Xanthos hebben zich dinsdag 10 januari relatief gemakkelijk geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi. Na een stressvolle aanloop richting de wedstrijd met blessures en vakantieplanningen, werd in Oldebroek promotieklasser Blauw Wit verslagen met 3-1.

Xanthos begon slecht aan de wedstrijd met een gebrek aan focus en overtuiging. De tegenstanders hadden als middenmoter in de promotieklasse niets te verliezen en gingen fel van start. De gehele eerste set keek Xanthos door slordige passing en slap spel aan tegen een achterstand. Met 25-23 ging Blauw Wit met de eerste set aan de haal. De mannen in het groen staken de koppen bij elkaar en vonden de focus om de wedstrijd in handen te nemen. Een uitstekende serviceserie van aanvoerder Mark den Hartog leverde al snel een 13-1 voorsprong op. Blauw wit wist zich geen raad in de passing en Xanthos speelde de set zakelijk uit naar 15-25.

De derde set ging Xanthos door, ware het niet dat concentratieverlies weer een rol begon te spelen. De tegenstander bleef vechten, maar met een sterke blokkering van o.a. Maarten Schuurman die na een schouderblessure weer op de weg terug is, werden veel punten binnengehaald. De set werd gewonnen met 17-25. De vierde set was een herhaling van de derde: goed spel werd afgewisseld door slechte fases. Uiteindelijk stonden de heren bij 18-24 op matchpoint. Trainer/coach Henk Bijl bracht Jerry Broers in om te serveren en de supersub bewees opnieuw zijn waarde. Een direct punt door een ketser van de tegenstander leverde Xanthos een plaats op in de volgende ronde.

De volgende wedstrijd van Xanthos is thuis in de Wanmolen op zaterdag 19 januari. Tegenstander in de competitie is Renswouw. Aanvang wedstrijd om 16:00 uur.