Menu

Koploper doorbreekt zegereeks Xanthos H1

Na 7 opeenvolgende overwinningen mochten de volleyballers op bezoek bij de koploper; Dynamo Apeldoorn. Het erg jonge team had nog amper setverlies geleden dus de Zettenaren bereidden zich voor op een zware pot.

De thuisploeg (bestaande uit diverse jeugdspelers die ook bij het eredivisie-team van Dynamo meetrainen) liep in de enorme Omnisport-hal met groots gemak uit. Xanthos deed wat het kon, en speelde niet eens slecht, maar het zat er gewoon niet in; 25-12.

In set 2 ging het incomplete Xanthos (zowel Jerry, Maarten als Pascal afwezig) vol goede moed aan de slag om een beter resultaat te halen, en kon iets meer tegenstand bieden. Dit was van korte duur, en vrij snel na set 1 was ook de 2e set ten einde; 25-16.

De 3e set leek Dynamo wat achterover te leunen wat Xanthos vertrouwen gaf in een betere afloop. De verdediging, onder leiding van Frank de Wit en Edwin van de Haar, kreeg meer grip op het Apeldoornse geweld, en de sterk spelende spelverdeler Leo Smid wist zijn aanvallers beter te vinden. Xanthos kreeg zowaar 3 setpunten maar moest na een zwaarbevochten set toezien hoe Dynamo met 35-33! ook deze set opeiste.

De laatste set zette Dynamo weer orde op zaken, en vrij snel was de voorsprong 10 punten. Ook deze set was verre van spannend; 25-13.

Xanthos ging met het gevoel naar huis “wat waren we dichtbij die 3e set”, terwijl de jeugdige Apeldoorners onder het genot van een sinas hun zoveelste overwinning vierden.

Dinsdag 8 januari is de volgende thuiswedstrijd als om 21u15 laagvlieger SSS Barneveld op bezoek komt in de Wanmolen.