Menu

Niveau 6 on tour!

Ook vandaag hebben de meiden van N6 de tegenstander weer in paniek gezien. En raad eens… niet eenmalig, maar zelfs meerdere keren. Al met al hebben de meiden van Xanthos N6, ondanks het verlies met beide wedstrijden, het grootste gedeelte van de wedstrijden lekker gespeeld.

De ochtend begon met het verzamelen om 07:30 bij de Wanmolen, we weten niet wie die tijd heeft bedacht, maar dat was dus echt wel te vroeg vonden sommige meiden. Alleen Josefien had hier geen last van, die was lekker aan het uitslapen en kon misschien wel daardoor niet mee doen met de wedstrijden, dat weten we niet. En dan hadden we naast de vroege tijd en de afwezigheid van Josefien ook nog de pech dat we 20 hele minuten moeten reizen. Ja echt waar, 20 hele minuten moesten we reizen volgens onze routeplanner om in Rhenen te komen bij ’t Gastland, de sporthal waar het team vandaag de wedstrijden mocht spelen; sommige meiden vonden dit toch best wel lang. Maar wees gerust lieve mensen, ik kan u garanderen, het gehele team was na de lange zit toch echt bij de sporthal aangekomen na die 20 minuten.

De ochtend begon met de wedstrijd tegen Excelsior N6, een sterke tegenstander maar niet onmogelijk om van te winnen. Dat hadden de meiden namelijk al eerder bewezen. Ik zal even kort vertellen hoe deze wedstrijd verliep. We waren met vijf speelsters, en alle vijf hebben ze alles op alles gezet om deze wedstrijd te winnen. We hadden een Suze en Marjolein, die serveerde kanonskogels leek het wel… de ene bal na de andere ging over het net heen en het ene punt na het andere punt kwam binnen voor de meiden van Xanthos N6. Wat waren wij blij dat er niet meer spelers begonnen te huilen, al had ik dat wel begrepen na deze services. Dan hadden we Catalina die alles aan het net afblokte, die was als het ware gewoon een muur waar je niet langs kwam. Na ja, vonden wij niet erg natuurlijk, maar toch! Vervolgens hadden we onze sterke Nadine, die alle ballen van de grond wou houden en voor alle ballen ging, ofwel de stofzuiger binnen het veld. En dan hadden we ten slotte Lynn, die deed ook van alles wat, een balletje blokken hier en een balletje serveren daar. Ook Lynn haalde zo een aantal mooie punten binnen voor Xanthos. Helaas maakte de spelers van Excelsior meer punten aan onze kant en verloren de meiden van Xanthos met 0-3.

Maar het was nog niet gedaan, we moesten nog een wedstrijd tegen het team Nuovo N6.

Ook hier beginnen de meiden geconcentreerd aan de wedstrijd en gaat iedereen gewoon door met zijn bezigheden. Suze en Marjolein blijven kanonskogels serveren, Catalina bleef een muur waar niemand langs kwam etc. etc. Toch liet Xanthos bij deze wedstrijd in de tweede set ook veel punten liggen door meer slordigheidsfoutjes dan de andere sets, maar de meiden van Xanthos gingen daar zeker niet om huilen hoor! Wij, Xathos N6, kunnen wel tegen een stootje en leren van de fouten die we maken zullen we maar zeggen. Met de laatste set kwamen we daarentegen op voorsprong, wow wacht, even voor het begrip, ja we stonden in het begin van de set gewoon voor!! Suze en Marjolein serveerden nog steeds bijzonder goed, en ook Lynn gaf de punten niet zomaar weg met haar service. Wat een concentratie pff, daar kunnen andere volleybalsters, zoals de coach van N6 bijvoorbeeld, nog wat van leren. Dan hadden we Catalina nog die alles blokte en een Nadine die alle ballen stofzuigde, Nadine vloog als het ware nog steeds van de ene kant naar de andere kant van het veld. Ondanks dat de meiden na alle punten tegen bleven vechten voor de welverdiende punten, verloor Xathos ook deze wedstrijd met 0-3, helaas!