Menu

Xanthos H1: wisselvallig, maar wel winnen

Maandag 5 november mochten de mannen uit Zetten richting OMS uit Putten. Een nieuweling in de 3e divisie die nu net als Xanthos in de middenmoot staat. Om aansluiting met subtop te houden, was een overwinning noodzakelijk.

Het lange team van OMS startte meteen met krachtig spel. Xanthos moest even schakelen voor een antwoord op de harde klappen, maar bleef op de been door servicedruk en variatie in de aanvallen. Bij 24-20 waren meerdere setpunten nodig om richting set 2 te gaan; 25-23.

In set 2 kwam OMS beter in het spel, en begon minder fouten te maken. De verdediging bij Xanthos - onder leiding van libero Frank de Wit - kreeg het zwaar te verduren maar hield stand. De spannende set ging gelijk op tot 24-24, waarbij Xanthos meerdere setpunten nodig had; 28-26.

De 3e set was er 1 om snel te vergeten. OMS liep rap uit naar 10 punten voorsprong; de eindfase ging het bij Xanthos weer ietsje beter wat hoop gaf voor de 4e set.

In set 4 liep OMS opnieuw uit. Bij een stand van 8-3 riep coach Henk Bijl de mannen bij elkaar. Kort daarna volgde een cruciale service-serie van Timo Sprangers die de wending gaf van deze set. Enkele mooie aanvals- en blokpunten van de teruggekeerde Maarten Schuurman leidden de 3-1 overwinning in; 25-17.

Dinsdag 20 november 20.30u staat de volgende thuiswedstrijd gepland, waarin Salvo’18 uit Raalte op bezoek komt.