Menu

Xanthos H1 wint verdient in Arnhem

Zaterdag 20 oktober speelden de heren van Xanthos H1 hun derde competitiewedstrijd van dit seizoen, uit tegen het tweede van AETOS. Xanthos deed goede zaken en blijft daardoor in het spoor van de top 4 van de ranglijst. Met duidelijke cijfers, 0-4 in sets, gingen alle vijf punten mee naar Zetten.

Onze mannen waren vanaf het eerste punt bij de les, na hun 4-0 nederlaag van de week ervoor tegen Renswouw. Met goede services werden de Arnhemmers onder druk gezet en kon Xanthos het spel domineren. De eerste set ging dan ook met 17-25 naar de Zettenaren. De tweede set ging in razend tempo voorbij en AETOS kwam verdedigend nog verder onder druk te staan. De grote variatie aan harde klappen en geplaatste aanvallen deed de frustratie toenemen bij de tegenstander en Xanthos pakte de set eenvoudig met 12-25.

Henk Bijl, sinds augustus trainer/coach van Xanthos H1, waarschuwde zijn team voor een comebaack van de tegenstander. De derde set was dan ook meer in balans, maar desondanks bleef Xanthos goed doorgaan. Met 20-25 was de overwinning een feit. Aan het begin van de vierde set was de concentratie even weg en door slordigheden van de bezoekers kwam AETOS op voorsprong. Xanthos herpakte zich en wist uiteindelijk aan het langste eind te trekken met 25-27. Een zakelijke 0-4 was het resultaat.

De volgende wedstrijd van Xanthos H1 is thuis in De Wanmolen op dinsdag 30 oktober. Aanvang wedstrijd 21:15 uur.