Menu

Xanthos H1 sluit seizoen af met record

Zaterdag 21 april stond de laatste wedstrijd van de tijd; de Zettenarene bezoeker van SSS Barneveld. Uit is nog met 3-2 verloren, dus de heren waren gewaarschuwd.

Het piepjonge team uit Barneveld kwam goed uit de startblokken. Xanthos begon matig en had het moeilijk met de harde aanvallen van SSS; door de hoge foutlast bij SSS bleek het echter gelijk op gaan. Bij 19-19 stand kon Arjan den Hartog een voor hem ongebruikel ijke service-serie gemaakt in 25-19 op de vlaggen stond.

Set 2 bleef Xanthos moeizaam zijn punten binnen halen. Harde middenaanvallen van Maarten Schuurman (zie foto) zorgden voor tegengas, alleen Xanthos wist maar niet uit te lopen. Ondanks dat het geen moment achter heeft gestaan, werd met de krappe stand 26-24 ook de 2e set binnen gehaald.

De 3e set gooide SSS het roer om en startte met enkele wijzigingen. Dit bracht niet het gewenste effect. Xanthos liep snel uit op Barnevelders, Edwin van de Haar opviel door slimme ballen met harde aanvallen; 25-15.

Bij 3-0 voorsprong is al vaker dat dit de tijd is dat Xanthos de 4e niet wordt binnen gehaald. Ook nu Xanthos wat achteroverleunen, waar de Barnevelders als de kippen bij waren om toe te slaan. Door 2 nuttige time-outs van de afzwaaiende coach Ed Hofstede kwam Xanthos terug. Bij een 24-23 voorsprong een mooi moment met publiekswissel voor Koen Scholtes, die na die mooie tijd met team maar wel verbonden blijft. Nuttige minuten volgden, operative Xanthos ontmoet 27-25 de 4-0 kon vieren. Voor het eerst in de clubhistorie werd de 4e plaats in de 3e divisie veiliggesteld.