Menu

Xanthos Dames 1 heeft voor elk punt gestreden.

Dinsdag 27 maart was het zover, de knaller van het seizoen. De nummer 1 tegen de nummer 2.
De dames van Xanthos hadden de WaHo D2 al een keer eerder gezien in Wageningen en wisten dat er een pittige wedstrijd op het programma stond.

Beetje bij beetje stroomde de tribune vol met supporters van zowel WaHo als Xanthos. Aan de start van de wedstrijd zat de tribune stampens vol inclusief trommels en toeters: de sfeer zat er goed in!

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon. De service druk was meteen hoog en in de eerste set was er hooguit een verschil van twee punten tussen de teams. De teams haalden elkaar keer op keer in maar het bleef dicht bij elkaar. Ondanks een aantal snoeiharde aanvallen van midden speelster Ilse Winnemuller ging de set met 22-25 naar WaHo.

De tweede set begonnen onze dames aan de kant van het publiek en voelde zich sterk. Er was wederom een goede servicedruk vanuit Xanthos met onder andere goede invalbeurten voor de service van Joy Haggenburg uit Dames 2. Alles lukte bij Xanthos waardoor de voorsprong 10 punten was! WaHo vocht terug maar het was niet genoeg. Xanthos won de set overtuigend met 25-19.

De derde set startte de dames van Xanthos met een achterstand. Er werd onrustig gespeeld, de dames van Xanthos bleven vechten om bij te blijven. Verdedigend was WaHo sterk. Ze haalden veel ballen van de grond waardoor Xanthos moeite had met punten maken. Dit zag je ook in de uitslag van de set. Hij werd verloren met 18-25.

De vierde set begon net zo spannend als de eerste. Beide teams gingen gelijk op. Door een sterke pass van libero Lieke Janssen kon Xanthos de aanvallers goed vinden. Ook werd er, waar nodig, tactisch gespeeld op aanwijzing van coach Pascal van Meerten die de tegenstander zorgvuldig had geanalyseerd. WaHo kwam terug en had de dames van Xanthos onder controle. Helaas haalde onze dames het niet om overtuigend te blijven scoren en deze set werd verloren met 21-25.

Ondanks het verlies, waardoor het kampioenschap uit zicht is, hielden de dames van Xanthos een goed gevoel over aan de wedstrijd.
Een gewaagde tegenstander, volle tribune en een top sfeer maakt het dat elke wedstrijd zo een als deze mag zijn!

De dames van Xanthos hebben nog 3 wedstrijden voor de boeg en gaan zich opmaken voor de Promotie/Degradatie wedstrijden op zaterdag 28 april waar er nog plaatsen voor de 1ste klasse verdeeld gaan worden.

Wij als Dames 1 willen de supporters ontzettend bedanken. Wij hebben genoten van jullie ondanks het verlies!