Menu

Xanthos H1 doet ondanks matige dag goede zaken

Op vrijdag 9 maart mochten de volleyballers uit Zetten weer aan de bak. Dit keer een verre reis naar Zeewolde. Xanthos rook kansen tegen de laagvlieger uit Flevoland, maar door blessures en vakanties was de voorbereiding niet optimaal.

In set 1 begon het jonge team uit Zeewolde onbevangen aan de wedstrijd, en sloeg meteen toe met harde klappen vanuit buiten en diagonaal. Xanthos kreeg de pass moeilijk op orde, en aanvallend was het maar bij vlagen op het gebruikelijke nivo. Het was aan de hoge foutenlast bij Zeewolde te danken, dat Xanthos de set alsnog met 25-23 binnen haalde.

De 2e set besefte iedereen dat het beter moest. Xanthos kwam snel op voorsprong, en gaf dit niet meer weg. Dit was ondermeer te danken aan enkele prachtige reddingen van Edwin van de Haar en belangrijke aanvalspunten van Mark den Hartog; 25-19.

In set 3 ging Xanthos op dezelfde voet verder, en sloeg snel een gat door een service-serie van Pieter Koldenhof. Zonder enorm goed spel stond er wel 25-16 op de borden.

De 4e set begon slecht. Verdedigend bleef wisselvallig waardoor spelverdeler Koen Scholtes, nog meer dan voorgaande sets, menig sprintje moest trekken om de bal te halen. De middenaanvallers konden hierdoor te weinig bediend worden. Zeewolde begon er weer in te geloven, en liep geleidelijk uit. Xanthos vocht zich terug naar 21-21 maar enkele persoonlijke fouten zorgden ervoor dat Zeewolde de eer redde met 25-21 winst.

Ondanks de nare bijsmaak van het verlies van de 4e set, heeft Xanthos goede zaken gedaan in de Regiodivisie. Door puntverlies bij de concurrenten is het opgeklommen naar de 5e plaats.

De volgende thuiswedstrijd is dinsdag 13 maart 21u15, tegen Pegasus Nijmegen.