Menu

De kraker: Xanthos Heren 3 – Invicta Heren 2

Op 6 februari stond de thuiswedstrijd tegen de heren van Invicta op het programma.

Vooraf werd ingeschat dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Het team van Invicta stond niet alleen stukken hoger op de ranglijst, de uitwedstrijd eerder dit seizoen werd vrij kansloos verloren met 3-1.

Het grootste probleem van Heren 3 in de laatste weken is echter om een volwaardig en fit team op de been te brengen. Ook deze avond misten we diverse spelers als gevolg van een aantal chronische blessures en door andere verplichtingen. Gelukkig bleken P(i)eter en E(rik)d op het laatste moment fit genoeg om mee te kunnen doen.

In de eerste set kwam Xanthos nauwelijks toe aan het eigen spel. Er was veel onrust in het veld, dat door de tegenstander direct werd afgestraft (19-25).

Een aantal positiewisselingen aan het begin van de tweede set maakte een einde aan de onrust. Daarnaast werden de kansen nu wel benut, met name door enkele goede aanvallen van E(rik)d. Een terechte setwinst was het resultaat (25-22).

In de derde set werd het sterke spel van Xanthos voortgezet, hoewel het niet lukte om goed weg te lopen van de tegenstander. Te weinig servicedruk en het niet benutten van kansen maakte dat Invicta deze set op het laatste moment naar zich toe trok (23-25).

Xanthos voelde dat er die avond meer in zat en nam zich voor om er een vijfsetter van te maken. Door goede blokverdedigingen van Nico en Sven kreeg Xanthos steeds meer grip op de aanval van de tegenstander. Het harde werken, gecombineerd met een strakke passing van P(i)eter betaalde zich uit in een dik verdiende setwinst (27-25).

De spanning in de wedstrijd was volledig terug. Door enkele geslaagde servicebeurten van Ronald sloeg Xanthos in het begin van de vijfde set direct een flink gat. Mede doordat Invicta in de vierde set veel krachten had verspeeld, kwamen zij er in de laatste net nauwelijks meer aan te pas. Daarbij was het gunstig dat Xanthos in deze set Daan nog kon inbrengen als verse aanvalskracht.
Het allerlaatste punt van de wedstrijd werd gegund aan Sven, die door een knie-operatie hoogstwaarschijnlijk het resterende deel van het seizoen zal moeten missen.

De vijfde set eindigde in 15-11, zodat Xanthos met een 3-2 eindstand zeer tevreden van het veld stapte.

Al met al kan worden terug gekeken op een hele boeiende wedstrijd tussen twee teams die erg aan elkaar waren gewaagd. Dit is vooral terug te zien in het aantal behaalde punten deze avond: Xanthos 109 – Invicta 108.

De volgende wedstrijd van Xanthos Heren 3 is op 28 februari, uit tegen Gemini Heren 3 in Elst.