Menu

Xanthos H1 blijft ongeslagen in 2018

Op zaterdag 10 februari kregen de volleyballers uit Zetten bezoek van BOVO Aalten. Een tegenstander waar in de heenwedstrijd nog pijnlijk werd verloren. Mede door 4 overwinningen op rij gingen de Zettenaren vol zelfvertrouwen aan de slag om dat recht te zetten.

De 1e set begon Xanthos wisselvallig. Bij vlagen werd mooi spel getoond, maar de machine haperde ook regelmatig. Het was net genoeg om de set met 25-23 binnen te halen.

Ondanks de wil om het beter te doen, werd erg matig gestart in set 2. Waar Xanthos meerdere kansen nodig had om een punt te halen, was BOVO effectiever. In een mum van tijd was de achterstand 10 punten. Een dubbele wissel van coach Ed Hofstede kon het tij niet keren. Met een afgetekende 13-25 was dit een set om gauw te vergeten.

In set 3 liep het beter bij Xanthos. Libero Frank de Wit kreeg veel voor zijn kiezen, maar hield zich goed staande. Hierdoor kon spelverdeler Pascal van Meerten de zo belangrijke variatie in aanval toepassen. Belangrijke middenaanvallen van nieuweling Timo Sprangers en servicedruk van Koen Scholtes maakten het verschil; 25-22.

Xanthos ging in de 4e set op dezelfde voet verder, maar door een mindere fase van het ervaren BOVO stond het snel ruim voor. Bij BOVO nam de frustratie toe en probeerde met praatjes Xanthos alsnog uit het spel te krijgen. Xanthos hield het hoofd koel en haalde geconcentreerd punt na punt binnen. Met 25-15 kon Xanthos voor de 5e keer in 2018 een overwinning met de goedgevulde tribune vieren.

De volgende thuiswedstrijd is di. 13 maart 21u15; dan komt Pegasus Nijmegen op bezoek.