Menu

XANTHOS DAMES 1 PAKT WINST TEGEN DE NUMMER 3

Xanthos dames 1 is alweer een paar maanden onderweg in de competitie. Er zijn nu 13 wedstrijden gespeeld waarvan er 1 verloren is tegen de nummer 1 in de competitie.

Xanthos was zaterdag 20 januari ’18 op bezoek in Wageningen bij de nummer 3: Invicta dames 1. Een lastige en goede tegenstander die vorig seizoen al een overtuigende 2e plaats haalde en nu ook weer goed presteert. Thuis zijn deze dames met 3-2 verslagen dus het zou een pittige wedstrijd worden.

Doordat er een aantal basisspeelsters niet waren werd het team aangevuld met Joy Haggenburg, Marleen Buis en Judith Lijnsvelt, uit dames 2 en de jeugd.
Xanthos ging goed van start en kwam al snel met 6-0 voor door een goede serviceserie van Esmé de Kat. Invicta knokte echter terug door goed verdedigend werk en mooie aanvallen maar Xanthos haalde de 1e set binnen 23-25.

De 2e set ging meer gelijk op totdat Invicta de zwakke plekken van Xanthos ontdekte en met geplaatste prikballen, sterke aanvallen op midden en een lastige serviceserie op een voorsprong van 19-11 kwam. De dames van Xanthos zette de schouders eronder en knokte zich terug tot een verschil van 2 punten maar dit was niet meer genoeg om de set binnen te halen: 25-22.
Maar de goede lijn was ingezet en die namen de dames mee naar de 3e set. In deze set ging het gelijk op maar mede door goede serviceseries, slim aanvallend spel en goede invalbeurten van Judith Lijnsvelt en Joy Haggenburg werd deze set gewonnen met 24-26.

De laatste set nam Xanthos de regie weer over met Judith Lijnsvelt als spelverdeelster.
Een betere pass en slimme puntjes die werden gescoord door routinier Kim Verwoert leverde een comfortabele voorsprong. Ook Marleen Buis pakte nog een paar puntjes mee en zo werd de 4e set gewonnen met 19-25.
Een mooie 3-1 winst voor Xanthos dames 1 en met de jeugd die zo makkelijk meedraait zit het met de toekomst zeker goed.

Door deze overwinning heeft Xanthos de 2e plaats zo goed als vast gesteld en is het behalen van de 1e plaats nog steeds mogelijk.
Dinsdag 23 januari speelt Xanthos dames 1 om 19.30 uur thuis in de Wanmolen tegen Setash dames 2.