Menu

Xanthos H1 nog geen set verloren in 2018

De volleyballers uit Zetten hadden, na een moeizame 1e helft met vele blessures, een geweldige start in 2018 met 4-0 overwinningen op de nummers 2 en 3 van de RegioDivisie. Op 23 januari kwam nummer 4, Alterno Apeldoorn op bezoek. Uit werd nog met 4-0 verloren, dus er was wat recht te zetten.

Coach Ed Hofstede, die door herstel van meerdere spelers zelfs weer enkele wisselmogelijkheden kreeg, had zijn mannen goed voorbereid op de routiniers uit Apeldoorn. Door meteen veel servicedruk te zetten werden de aanvalsopties van Alterno flink beperkt. De sterk spelende Maarten Schuurman wist via harde middenaanvallen de druk bij Alterno verder op te voeren. Met 25-19 kon Xanthos met vertrouwen richting set 2.

Set 2 kon Alterno wat meer weerstand bieden tegen het Zettense aanvalsgeweld, waardoor het lang gelijk op ging. Nadat het publiek enkele mooie rally’s - met spectaculaire reddingen van libero Frank de Wit - kreeg voorgeschoteld, wist Xanthos het 1e setpunt meteen te benutten; 25-22.

In de 3e set werd Xanthos wat minder zorgvuldig. Enkele persoonlijke fouten zorgden ervoor dat Alterno op voorsprong kwam, maar Xanthos gaf niet op. Enkele belangrijke 3-meter aanvallen van Mark den Hartog hielden de thuisploeg in de race. Bij 23-23 waren het enkele spannende minuten met setpunten voor zowel Alterno als Xanthos. Xanthos was met 29-27 de gelukkigste en kon opgelucht uitkijken naar de 4e en laatste set.

Alterno had een tik overgehouden aan het nipte verlies van set 3, wat het spel niet ten goede kwam. Xanthos liep, ondermeer door een serviceserie van Pascal van Meerten, snel uit naar een voorsprong van ruim 10 punten waardoor een monsteruitslag aanstaande leek. Een kleine eindspurt van de bezoekers zorgde ervoor dat er uiteindelijk nog 25-12 op de borden kwam.

Na de 3e 4-0 overwinning in 2018 is Xanthos in korte tijd opgeklommen van plek 11 naar plek 6. Op zaterdag 10 februari wordt om 16u00 directe concurrent BOVO Aalten ontvangen.